Ökotűztér

Cserépkályhába építhető ökotűztér.

Az ökotűztér a környezetbarát cserépkályha egyik kulcsa, ezen kívül az
ökotűztér külső levegő (égéslevegő) fogadására alkalmas, tehát az
ökotűztérrel zárt égésterű cserépkályha valósítható meg.

Ökotűztér cserépkályhához

Ökotűztér (biotűztér) cserépkályhához

A szilárd tüzelésű fűtőberendezések között a cserépkályha károsanyag kibocsájtása kiemelkedően alacsony. Az Osztrák Cserépkályha Szövetség kutató-fejlesztő laboratóriuma és a Bécsi Műszaki Egyetem tüzeléstechnikai tanszéke által közösen kifejlesztett, UZ37 nevű, speciális biotűztérrel épített, és megfelelően méretezett cserépkályhák, a 2015-től Ausztriában hatályos és egész Európában legszigorúbb károsanyag kibocsájtási határértékeket bőven teljesíti.

Ezért ez a biotűztér egyedülálló módon UmweltPlus minősítéssel (Öko-címke) rendelkezik, amit kizárólag tanúsítottan alacsony ökolábnyomú termékek kaphatnak meg. Ez a biotűztér akár több gyártó által gyártott idomokból, akár még alacsonyabb ökolábnyommal, elemi építőanyagokból kézi munkával is építhető. Magyarországon elsőként, ennek a speciális biotűztérnek a beépítésével fokozom tovább az általam épített kályhák hatásfokát, és csökkentem az öko-lábnyomukat.

Egy UmweltPlus kályha tulajdonosa nem csak a saját, környezete és utódai jövőjéért tesz sokat, de a füstölő kéménytől és a szomszédok rosszalló megjegyzéseitől sem kell tartania.

Ökotűztér ára

A kályha méretéhez és teljesítményéhez méretezve
320.000 – 400.000 Ft-ig.
Az üzletben megvásárolható.

Keressen bizalommal és egyeztessen időpontot egyéni szaktanácsadásra!